Цибулевий суп: класичний французький рецепт від Ектора з "МайстерШеф"


Про те, як готувати французький цибулевий суп з сиром, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на офіційну Instagram-сторінку Ектора Хіменеса-Браво.

Щоб приготувати цибулевий суп, вам знадобляться такі компоненти:

Спершу слід створити бульйон, що додасть цибулі вишуканого смаку. Для цього необхідно помістити курячі гомілки в каструлю, залити їх водою і довести до бурного кипіння.

Поки це робите, очистіть цибулю та наріжте її на тонкі смужки. У великій сковороді розігрійте вершкове масло, додайте олію і кинути туди підготовлену цибулю.

Ключовим моментом приготування цибулі є її обсмажування на низькому вогні. Це дозволяє їй рівномірно готуватися, набуваючи м'якості та золотистого відтінку, при цьому уникнувши пригорання. Цей етап є вирішальним для цибулевого супу, адже правильно підсмажена цибуля не залишає неприємного гіркого присмаку.

Іноді смаження може тривати ледь не декілька годин. Коли цибуля матиме легку коричневу скоринку, потрібно влити вино і випарювати його протягом хвилини.

Цибулевий суп (фото: Вікіпедія)

Після цього вливають соєвий соус і 500 мл бульйону. Цибулю потрібно проварити у рідині протягом декількох хвилин.

Натріть "Пармезан" і додайте його до цибулі з невеликою кількістю солі, ретельно перемішуючи суміш для вашого цибулевого супу. Проте, ви не зобов'язані використовувати саме цей сир, його можна замінити на інший, який має схожі смакові якості.

Порізані скибочки багета підсмажте на окремій сковорідці до утворення золотистої скоринки, а потім злегка натріть їх часником. Розмістіть нарізану цибулю в керамічних мисках для запікання. Потім натріть сир "Ементаль" і посипте частиною цибулевого супу, а зверху розкладіть підсмажені скибочки багета.

Посипте багет залишками сиру та помістіть суп у духовку. Запікайте страву на найвищій температурі кілька хвилин, поки не з'явиться рум’яна скоринка на сирі.

Related posts