Смачно та корисно: всі таємниці використання базиліку на вашій кухні - На пенсії.
Включаючи базилік у свої страви, ви надаєте їм неповторний та елегантний аромат. Ця ароматна трава гармонійно поєднується не лише з салатами, піцою та пастою, а й з грильованим м'ясом, овочевими блюдами та супами.
Раніше ми розповідали, як запастися квасолею: які є способи зберігання на зиму.
Базилік, який походить з Індії, з давніх-давен вважається священним та цілющим рослиною. Він здобув популярність і в Європі, де отримав назву "царська трава".
Свіже листя базиліку є джерелом безлічі важливих вітамінів, таких як А, К, С, а також містить залізо, кальцій, фолієву кислоту і марганець. Крім того, базилік багатий на антиоксиданти та флавоноїди, які сприяють зменшенню негативного впливу токсичних речовин на організм, зміцнюють імунну систему і можуть допомогти в боротьбі з простудними захворюваннями. Не менш корисними є насіння базиліку, що містять корисні жири, білки та харчові волокна. Це робить їх популярним вибором серед тих, хто прагне контролювати свій апетит.
Базилік можна тримати у воді подалі від прямих сонячних променів або зберігати в холодильнику, загорнувши стебла у вологу серветку. На зиму базилік можна висушити або заморозити. Для сушки використовуйте духовку чи сушарку, зберігаючи траву у герметичній банці. Базилік також можна зберегти, заморозивши у вигляді соусу песто, який потім легко використовувати для пасти, супів, хліба.
Базилік завжди наповнює страви неповторним ароматом і смаком, спонукаючи до кулінарних відкриттів!