Салат з печених баклажанів і цибулею: смачна та корисна страва
Під час сезону баклажанів цей легкий, швидкий у приготуванні та смачний салат неодмінно припаде вам до смаку. Завдяки доступним інгредієнтам, його приготування буде ще й економічно вигідним, пише видання Arabskie.
Баклажани помити й нарізати вздовж скибочками. Посипаємо сіллю і залишаємо пускати сік. Така обробка позбавляє баклажани характерної гіркоти. Через пів години відцідити, обсушити паперовим рушником. Викласти на решітку, застелену папером для випічки. Обмастити обидві сторони соусом з оливкової олії та подрібнених зубчиків часнику.
Запікайте баклажани при середній температурі, доки вони не набудуть золотистого кольору і не стануть м'якими. Якщо шкірка тверда, зніміть її або обережно зріжте. Наріжте баклажани шматочками, додайте дрібно нарізану цибулю та подрібнену зелень петрушки. Приправте оливковою олією, соусом з часнику і лимона.
Рекомендуємо також спробувати приготувати свіжу баклажанову ікру, настільки смачну, що буде важко відірватися. Крім того, кулінарка Ольга Матвій поділилася рецептом закуски з баклажанів під назвою "Маріупольський рататуй".