Оригінальний рецепт бісквітного хліба з медовим вершковим маслом.
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Легко змастіть форму для випікання хліба олією або розпушувачем і відкладіть її вбік.
2. У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач та сіль. Влийте молоко, потім повільно влийте газовану воду, помішуючи силіконовою лопаткою. Продовжуйте помішувати, доки піна не спаде і тісто не змішається без сухих смужок борошна. Перекладіть тісто у підготовлену форму.
3. Змастіть тісто двома столовими ложками розтопленого масла. Розмістіть форму для випічки на деку з бортиками або на аркуші фольги, щоб вловити потенційні краплі.
4. Випікайте хліб до тих пір, поки його верх не стане золотисто-коричневим, а зубочистка, введена в середину, не вийде чистою. Це займе близько 50-60 хвилин. Після цього швидко витягніть хліб з форми та помістіть його на решітку для охолодження.
5. Нанесіть 1 столову ложку розтопленого масла на всю поверхню хліба та дайте йому охолонути. Хліб можна щільно загорнути в поліетиленову плівку і зберігати при кімнатній температурі до чотирьох днів. Або ж наріжте його на скибочки, загорніть і заморозьте в контейнері, призначеному для заморожування, на строк до двох місяців.
6. У середній мисці збийте масло та сіль міксером на високій швидкості до утворення пишної маси, яку легко наносити, близько 1 хвилини (ви можете зробити це вручну, якщо масло досить м'яке). Додайте мед лопаткою.
7. Пропонуйте хліб, нарізаний на скибочки і змащений медовим маслом. (Таке медове масло можна зберігати в airtight контейнері при кімнатній температурі протягом 24 годин або в холодильнику до двох тижнів).