Одна невірна дія під час приготування пюре може перетворити картоплю на неприємну масу: уникайте цього будь-якою ціною!
Картопляне пюре вважається одним із найулюбленіших гарнірів для багатьох. Раніше ми ділилися чудовим рецептом від французького шеф-кухаря Жоеля Робюшона. Тепер ми пояснимо, чому варто уникати використання блендера під час його приготування.
Електричний блендер може здатися зручним інструментом для приготування пюре, однак кухарі не радять його застосовувати. Він може значно вплинути на текстуру та смак картоплі. Тому краще брати традиційну товкучку.
Блендер перетворює картоплю на однорідну масу без будь-яких грудочок, що може зробити пюре занадто рідким і без текстури. Він не "перемішує" часточки, як товкачка, а розрізає їх, тим самим перетворюючи пюре на огидний клейстер.
Товкачка ж залишає невеликі, практично невагомі шматочки картоплі, які не роблять пюре грубим і навіть не відчуваються на смак, але зберігають його текстуру чіткою. Завдяки більш грубій структурі, пюре краще утримує смак масла, молока і спецій.
Ще один варіант -- протерти картоплю через сито. Так ви зведете нанівець ризик отримати грудкувате пюре, але збережете його особливу текстуру та багатство смаку.
Отже, використання блендера не є найоптимальнішим вибором для приготування пюре. Крім того, ми ділилися порадами, як швидко відокремити філе від оселедця.