Кондитерське мистецтво: рецепт приготування торта "Сенаторський" з трьох білкових коржів та кремового наповнювача.


Торт "Сенаторський" - це справжній кулінарний витвір, що вражає своїм унікальним смаком та елегантним дизайном. Зазвичай його готують для святкових подій та значущих моментів, надаючи кожній урочистості особливого шарму.

Як самостійно створити торт "Сенаторський", ділиться OBOZ.UA.

Складові частини

Щоб створити торт, вам буде потрібно:

Метод приготування

Дістаньте 12 яєць з холодильника, щоб білки залишалися прохолодними. Це має велике значення для досягнення якісного збивання.

Білки потрібні для коржів, жовтки - для крему. На кожен корж беремо по 4 яйця, відокремлюємо білки, а жовтки складаємо в окремий посуд, у якому будемо варити заварну частину крему.

Для приготування коржів спочатку за допомогою міксера збийте 4 білки до утворення пінистої маси, поступово вводячи 0,75 склянки цукру. Продовжуйте збивати суміш протягом 5 хвилин, поки не з'являться стійкі піки. У завершальний етап обережно вмішайте 2 столові ложки крохмалю.

Форму застеліть папером для випічки та сформуйте корж. Випікайте в духовці за температури 150 градусів 35-40 хвилин.

Вийміть готовий білковий корж з форми та дайте йому охолонути на папері. Якщо він трохи прилипне, не хвилюйтеся. Коли корж стане холодним, обережно потягніть за краї паперу, і він легко відділиться.

Поки один корж випікається, приготуйте суміш для наступного. Щоб зекономити час, використовуйте дві форми: коли перший корж буде готовий, ви зможете одразу поставити в духовку сирий. Коли дійдете до приготування останнього коржа, переходьте до заварної частини крему. Змішайте 12 жовтків з 1 склянкою цукру, додайте 1 столову ложку борошна з гіркою та молоко.

Включіть невеликий вогонь і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Зазвичай цей процес триває близько 5 хвилин. Після цього зніміть з вогню й дайте охолонути.

Отже, коржі вже спечені, тепер перейдемо до приготування крему. Збивайте м'яке масло разом з охолодженою заварною основою. Нанесіть крем на коржі, покриваючи також боки, і прикрасьте на свій смак.

Торт готовий, але можна дати йому просочитися в холодильнику.

Раніше OBOZ.UA ділився рецептом, як створити смачне печиво з кави та імбиру.

Related posts