Незрівнянне тісто для пиріжків: кулінар поділилася легким рецептом, який вдасться з першої спроби
За цим рецептом тісто для пиріжків виходить просто досконалим - неймовірно смачним та легким. Начинку ж можна обирати відповідно до власних уподобань.
Українська кулінарна блогерка Zhuravlina Cooking розкрила секрет приготування ідеальних домашніх пиріжків із яблуками, які неодмінно вийдуть навіть у тих, хто вперше береться за випічку.
Щоб приготувати тісто для пиріжків, нам знадобляться такі інгредієнти (в розрахунку на 12 штук):
Для приготування яблучної начинки кулінар використала наступні складники:
У посудину вливаємо молоко, додаємо цукор і дріжджі, старанно перемішуємо до повного розчинення. Потім кладемо сіль, ванільний екстракт, яйце та вливаємо розтоплене масло. Усе ретельно змішуємо.
Після цього додаємо спершу половину борошна та вимішуємо до однорідності. Потім додаємо другу половину борошна та вимішуємо тісто спершу віничком, а далі руками на робочій поверхні, припиленій борошном (на це піде приблизно 8 хвилин).
Готове тісто має бути еластичним і не липнути до рук. Кладемо тісто в миску, змащену олією, накриваємо плівкою та лишаємо в теплому місці приблизно на півтори години, щоб воно підійшло.
Для створення начинки очищаємо яблука від шкірки та ріжемо на дрібні кубики. На розігріту сковорідку висипаємо цукор, додаємо лимонний сік і корицю, а також підготовлені яблука. Тушкуємо суміш, постійно перемішуючи, поки яблука не стануть м'якими.
Розділяємо тісто на 12 однакових шматочків, з кожного створюємо кульку, накриваємо їх плівкою та рушником, залишаємо на 30 хвилин. Потім формуємо пиріжки, додаючи в кожен по одній столовій ложці яблучної начинки.
Сформовані пиріжки викладаємо на деко, застелен пергаментом, накриваємо плівкою та лишаємо ще на 20 хвилин. Змащуємо пиріжки сумішшю яєчного жовтка з молоком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-17 хвилин.
Ідеальна комбінація: фіналістка "МастерШеф" поділилася рецептом соковитого мʼяса зі сливами.
Не економте на сирі: рецепт швидкого лінивого хачапурі на сковорідці.