Підготуйтеся заздалегідь: які консервовані продукти на зиму українцям рекомендують купити.
Ця зима може виявитися нелегким випробуванням, тому експерти рекомендують почати запаси деяких товарів вже сьогодні.
Багато українців почали робити запаси на зиму вже на початку осені. І ця стратегія досить правильна, адже, якщо ворог і далі буде атакувати об'єкти енергетики, варто мати на кухні такі продукти, які можна споживати без електроенергії.
Безумовно, перше, на що варто звернути увагу, це м'ясні продукти, які мають тривалий термін зберігання. Не забудьте закупити консерви з риби або м'яса, які можна використовувати в приготуванні страв. Чудово, якщо їх можна споживати без попереднього нагрівання.
Консервований тунець буде смакувати з макаронами, а ось до картоплі беріть тушонку. Можна взяти й кілька бляшанок паштетів. Однак, тут потрібно слідкувати за терміном їх придатності.
Експерти рекомендують неодмінно звернути увагу на шпроти в олії, сардини та кільку в томатному соусі. Шпроти – відмінний вибір для приготування бутербродів, тоді як кілька стане ідеальним доповненням до гарніру. Сардини ж, у свою чергу, є надзвичайно корисними консервами, з яких можна з легкістю створити смачний салат.
Не забувайте, що консерви бувають не лише рибними чи м'ясними. Запасіться бобовими, овочевими, грибними фруктовими та молочними. Деякі з них можна буде використати для салату, інші чудово замінять фрукти, а бобові взагалі універсальні, адже вони дуже поживні, а тому допомагають підкріпитися на декілька годин.
Консерви — це лише одна з можливостей для вашого зимового запасу. Варто також звернути увагу на хлібці, які можуть стати альтернативою звичайному хлібу. Не забувайте про різноманітні крупи, печиво, згущене молоко, каву, чай, цукор, сіль, борошно, олію, цукерки, мед і халву. Всі ці продукти мають тривалий термін зберігання і дозволять вам забезпечити збалансоване харчування в будь-яких умовах.