"Споживати слід негайно": готуємо баклажани в азійському стилі.


Осінь — це час золотистих відтінків, коли відкривається безліч можливостей для приготування смачних страв з баклажанів, перців, кабачків, помідорів та інших овочів і фруктів.

Пропоноване на сайті рецептів блюдо можна сміливо зарахувати до азіатської гастрономії. Воно вражає своїм ароматом, соковитістю та унікальним смаковим поєднанням.

Зелена цибуля -- невеликий пучок;

Кунжутна або рафінована олія – 2 столові ложки.

Процес приготування:

Нарізати баклажани великими брусками (приблизно 5 см на 1.5 см). Посипати їх цукром, накрити тарілкою, зверху поставити гніт (щось важке) й залишити овоч у такому вигляді на 40 хвилин.

Далі потрібно акуратно віджати баклажани і вилити виділену рідину.

Обсмажте баклажани на сковороді, використовуючи кунжутну або звичайну олію. Регулярно помішуйте, доки вони не набудуть золотистого відтінку з обох сторін. Вогонь слід підтримувати на середньому рівні.

Підсмажити на цій сковорідці подрібнені ножем часник та перчик чілі.

За хвилину влийте до них соєвий соус і соус теріякі.

Помістіть баклажани знову у сковорідку, ретельно перемішайте та готуйте на низькому вогні ще кілька хвилин.

Прикрасити страву подрібненою зеленою цибулею та насінням кунжуту.

Тепер можна сервувати на стіл.

Нагадуємо, що смачна закуска може бути приготована з запеченого болгарського перцю за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського. Цю страву також можна заготовити на зиму.

На зиму також можна приготувати цілі мариновані баклажани.

Related posts