Як правильно зберігати часник взимку в домашніх умовах: корисні рекомендації
Ваш часник можна збирати, коли його листя набуває жовтого кольору і починає в'янути. Крім того, важливо ознайомитися з методами зберігання часнику на зиму в домашніх умовах.
Витягніть часник з ґрунту і, дотримуючись обережності, щоб не пошкодити цибулини, висуште його на сонці в один шар. Продовжуйте сушити, поки зовнішні оболонки не стануть білими і схожими на папір — це дозволить зберегти урожай взимку в домашніх умовах.
Обріжте стебла часнику або заплетіть їх у косу, створюючи джгут, і зберігайте в сухому та прохолодному місці.
Як правильно зберігати часник на зимовий період у домашніх умовах:
1. Зберіть головки або цибулини часнику і покладіть їх у велику тарілку.
2. Заповніть миску водою. Якщо часник сильно забруднений, можна додати ще води і промити зубчики декілька разів, поки рідина не стане більш прозорою.
Замочіть цибулини часнику на близько 10 хвилин, щоб полегшити зняття паперової оболонки.
3. Протягом приблизно 10 хвилин почніть очищати шкірку з окремих часточок часнику, поки вони не набудуть вигляду, як на зображенні нижче. Не зістригуйте кінці. Якщо часточка виявилася сильно пошкодженою, просто відкиньте її.
Промийте часник у друшляку або сітці кілька разів, щоб добре очистити. Потім розкладіть його на чистому рушнику, щоб стікала зайва волога.
4. Оберіть банку достатньої ємності, щоб вмістити зубчики часнику, і заповніть її ними, залишивши приблизно один дюйм вільного простору вгорі.
Після цього влийте у банку оцет для маринування, щоб кожен зубчик часнику був повністю занурений.
5. Накрийте банку кришкою та поставте "маринований часник" у холодильник. Так, ви все правильно зрозуміли - ніякого консервування не потрібно!
Незважаючи на те, що часник замочується в оцті, він насправді не набуває "оцтового" смаку, поки зубчики цілі (саме тому ми не видаляємо стебло зубчика).
Законсервований часник може зберігатися тривалий час, щонайменше до одного року.
Огірки виростуть великими та без гіркоти: головні секрети правильного поливу.
На капусті більше не залишиться білокрилок: фермер поділився ефективним способом боротьби з ними.