Не занадто гіркий та з легким пікантним відтінком: унікальний рецепт маринованої цибулі, що перетворить будь-який салат на справжній кулінарний шедевр.
Не так багато людей можуть уявити собі подачу оселедця або м'яса без маринованої цибулі. Цей інгредієнт, немов, підкреслює і доповнює смакову палітру страви.
Для приготування цього страви вдома знадобиться лише кілька хвилин та прості інгредієнти.
Маринована цибуля в банках має приємний смак: вона не гірка, помірно гостра і не заглушає аромати інших інгредієнтів. У прохолодному місці така консервована закуска може зберігатися до 2-3 місяців.
Очистіть цибулю від лушпиння і викладіть в друшляк. Промийте овоч під проточною водою. Наріжте його кільцями середньої величини. Подрібніть на тертці буряки і викладіть в окрему тарілку.
Візьміть чисту суху банку і покладіть на дно лавровий лист. Потім всипте по чайній ложці кропу сушеного в кожну банку.
Далі відправте кілька столових ложок буряка, а зверху викладіть підготовлену цибулю. І так аж до верху.
Наприкінці додайте ще трохи буряків і всипте по 1,5 чайної ложки солі. Залийте заготовку оцтом (70 мл на кожну банку) та холодною водою.
Струсіть банку, щоб все добре перемішалося. Закрийте мариновану цибулю будь-якою кришкою і зберігайте у холодильнику чи льоху. До вживання закуска буде готова вже за 3 дні.
Нагадаємо, що світла немає, кондиціонера немає , а смакота є: рецепт морозива крем-брюле між двох вафельок.
Раніше ми ділилися інформацією про те, як приготувати мариновані яблука в банках на зиму, які виявляються кращими, ніж просто свіжі.